Den tekniska utvecklingen hjälper miljön

Den tekniska utvecklingen av fordon går snabbt framåt och bidrar också till minskade utsläpp.

Exempel på detta är start- och stoppfunktion, bättre växellådor och bättre avgasrening. Det finns även en rad förarsystem som utvecklats för att hjälpa oss att köra effektivare, t.ex. smarta farthållare och växelindikatorer.

Färddatorer

Ett hjälpmedel för att köra sparsamt och som även används vid EcoDriving-utbildning är en färddator. Många bilar idag är utrustade med färddator som hjälper dig att ha koll på din bränsleförbrukning och att köra bränslesnålt. Den kan också hjälpa dig att upptäcka förändringar som kan bero på eventuellt fel på bilen eller om ditt körsätt har förändrats. 

 


Så fick Jetpak optimala leveranser

Med en smartphone i handen och en optimalt beräknad rutt utstakad har Jetpaks chaufförer fått en snabbare och enklare arbetssituation samtidigt som de sparar mycket tid och bränsle på sitt sätt att köra. Genom att kombinera fortbildning och digital teknik finns det stora förtjänster att göra – både för föraren, för transportföretaget och för slutkunden.

Läs mer..

EcoDriving – miljösmart och effektivt


EcoDriving förbättrar ekonomin

När du lär dig EcoDriving sänker du din bränsleförbrukning, sparar pengar, ditt fordon slits mindre och risken för olyckor minskar. Gör en långsiktig förändring för både din egen och miljöns skull!

Läs mer..

Den tekniska utvecklingen hjälper miljön

Den tekniska utvecklingen av fordon går snabbt framåt och bidrar också till minskade utsläpp.

Läs mer..

14 tips! Så kör du miljösmart

Att förändra ditt körbeteende till ekokörning gör att du kan spara upp till 20 % i bränsleförbrukning.

Läs mer..

För en bättre miljö

Så här kan du bidra till en förändring

Läs mer..