Fem smarta spartips för dig som kör maskin

Tekniken är en viktig del när det kommer till miljötänk och Working Ecodriving. Naturligtvis kan föraren också påverka genom att använda och köra sin maskin på ett miljösmart sätt.

Joakim Gudmundsen, vd och ägare av Yrkesförarcentrum och även utbildningsansvarig för STR:s kurser i Ecodriving ger sina fem bästa tips:

  1. Undvik tomgång.
  2. Kör på låga varv.
  3. Lyft inte för högt med lyftande maskin
  4. Kör inte för fort. Är maskinens maxfart 50 km i timmen, är de sista 10 procenten, alltså från 45 km i timmen, en väldigt dyr hastighet att köra i.
    På jordbrukssidan finns exempelvis radar och GPS- teknik som gör att du kan undvika att köra överlappande, vilket minskar bränsleförbrukningen. 
  5. Och som vid all Ecodriving: Planera din körning!

 Working Ecodriving

STR har också kurser i Working Ecodriving.

– Våra kurser är inte standardiserade, utan läggs upp olika beroende på hur företagen kan avvara sina anställda. Vi skräddarsyr kurserna utifrån företagens förutsättningar, vilka maskiner de kör och vilken last de har, säger Joakim Gudmundsen.

Om EcoDriving


Om EcoDriving

Värna miljön och din ekonomi samtidigt

Läs mer..

Hitta en utbildare i EcoDriving

Vill du lära dig att köra mer miljövänligt? Kontakta någon av våra utbildare för att diskutera ett upplägg som passar dig, få en prisuppgift eller boka en tid. Det finns utbildare inom EcoDriving över hela Sverige, men priser och kurstider kan variera geografiskt och mellan olika utbildare.

Läs mer..

Ekonomiska EcoDriving

Lär dig köra miljövänligare och ekonomiskt på samma gång

Läs mer..